Tarot: Riddare i stavar

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

Stav korten i tarotleken symboliserars av elementet Eld och styr stjärntecknen Vädur, Lejon och Skytt. I klassisk Rider Waite Smith tarotlekar visar detta tarotkort en rödhårig man (eller kvinna?) med sött ansikte, i rustning och gula kläder på en fux i stegring. Ur hjälmen bolmar en röd plym, även från armarna likt eldslågor. Riddare i stavar vill framåt och kanske lite för mycket för fort? Hett temperament, ingen rationallitet, inget reflekterande, inga nyanser utan impuls och gut feeling. På ett sätt kan man tycka att Page i stavar har större mognad än Riddaren, men stavarna symboliserar Eldens process och mognad. Elden ska brinna för att stegras för att sen bli till glöd och peaken här är Riddaren. Pagen är bara eldens försiktiga början. Inom astrologin har vi här ’Cardinal fire’ alltså Väduren. Pagen skulle vara ’Mutable fire’ alltså skytten och drottning / kung i stavar ’fixed fire’ alltså Lejon. Riddare i stavar kämpar för hjärtats lust. Man har ett överaktivt Hjärt Chakra och ett underaktivt Rot Chakra.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Riddare i stavar kommunicerar kortet olika.

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när du är bemött på ett lite översvallande sätt. Kanske någon uppvaktar dig intensivt för att sen helt plötsligt bli kall? Riddare är ökända för att komma in och ut ur våra liv i hast och impuls men utan den konstant som vi får från drottningar och kungar. Riddare är inte att föredra som partners. Vi kan låta oss bli uppvaktade, men inte förrän riddaren mognar till en drottning eller kung kan vi erbjuda vårt hjärta eller hand tillbaka. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Riddare stavar: Kraft framåt, burdus, eldig, passionerad, ’jag ska ha’, målfokus, vinnarskalle, lynnig, labil, bråkstake, agenda, Jeanne d’Arc religiös kämpe.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.41.07.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Sk%C3%A4rmavbild-2019-03-16-kl.-01.09.09.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png