Tarot: Kung i bägare

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

Bägar korten i tarotleken symboliserars av elementet Vatten och styr stjärntecknen Kräfta, Skorpion och Fisk. I klassisk Rider Waite Smith tarotlekar visar Kung i bägare som en havsgud, Poseidon. Hans fötter har gröna fjäll och ögonen är reptiliska. Han håller en bägare i ena handen och en scepter i andra. Bägarkungen kontrollerar vattnet och även känslorna. Precis som drottning i bägare är han en helare. Han helar det manliga kollektivet genom att förkoppsliga allt som har med känslor att göra. Hans budskap är att känslor behöver flöde, precis som vatten. Han helar även det kvinnliga kollektiva genom att läka mäns känslor så männen kan vara emotionellt tillgängliga och sårbart starka inför kvinnor. Han har ett vidöppet Hjärt Chakra, saknar hjärtmur, har ett klart 3e Öga som visualierar honom framåt, ty han har gjort sitt inre arbete. Klok, trygg och en beskyddare över alla svagare individer.
Han är fiskarkungen (se fjällen på fötterna).


Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Kung i bägare kommunicerar kortet olika.

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när du har mött någon som är sannt resursfull i det inre. Någon som kommer vara en resurs för dig och vara ovärderlig och oersättlig. Bägarkungen kan manifesteras både som en man eller kvinna, vilket gäller alla de klädda korten i Tarotleken. Men när en sånhär chans kommer, behöver du bjuda in Bägarkungen i ditt liv för du har förtjänat honom. I mer alldaglig tappning betyder Bägarkungen att här finns stora, djupa, innerliga känslor för något. Man är ärlig, uppriktig och genuin. Men passa dig lite, för skuggsidan av Bägarkungen kan vara djupt manipulerande och svänga i sina känslor. Hot-Cold, På-Av.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Kung i bägare: Kärlek, healing, mod, Fiskar Kungen, genuinitet, transparens, integritet, närhet och intimitet, trygghet men även sårbarhet. 

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.