Tarot: Styrkan

Tarotleken är Styrkan kort nr åtta i stora arkanan, förknippas med lejonet och tvillingarnas stjärntecken och symboliserar bemästrande. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

I en klassisk Rider Waite Smith tarotlek visar kortet en blond kvinna i vit särk med blommor som skärp runt midjan och i håret. Hon öppnar munnen med van hand på ett lejon som slickar mot henne. Lejonet har svansen mellan benen i underkastelse. Hon är en ren jungfru, en ‘maiden’ alltså ogift kvinna. Men i min uppfattning är hon en erfaren Moder som har lugnande effekt även på bestar. Lejonet underkastar sig henne för att hennes kärlek är av en sån godhet. Så kortet har mer med kvinnan att göra än själva lejonet på kortet. Över hennes huvud finns evighetstecknet. Hon har nått en punkt där hon inte behöver forcera något skeende – allt blir som hon vill till slut och hon vilar i den vetskapen. Hon vill det som är bäst för alla, har inga själviska motiv. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Styrkan kommunicerar kortet olika. 

Styrkan bär på en gåva. Den renaste, mildaste, snällaste, mjukaste person kan besitta den största kraften. Tänk Mahatma Gandhi, som med Non-Violence körde hela Brittiska emperiet ut ur Indien på bara 10 år. Hans enträgna godhet och mildhet överskuggade kollonialismens bestar. Han sa “The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.”
Eller tänk på Moder Theresa som sa “Do small things with great love“. 

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när någon äntligen har gett upp kampen från föregående kortet Vagnen. Här har man förstått att välja sina strider. Att det en mobbare behöver är eg en kram. Du har erhållit en stor inre mognad. Du kan numera tygla din affekt och överkommit inre tvivel. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.

Nyckelord för kortet Styrkan: Fred, Mognad, Omdömme, Grace, Renhet, inre Styrka, yttersta Kontrollen genom att inte sträva efter kontroll, Ödmjuk, Mod, Medkännande, Klokhet, åstadkomma mycket med små medel. 

Tarotläsning

Jag heter Karolina och har jobbat heltid med tarot sen 2015. Jag har gjort tarot readings för tusentals underbara kunder. Jag är medial sen liten men fick mitt “öppnande” 2015 då jag bytte livsbana att bli medial vägledare på heltid. Jag är uppskattad för mitt snabba sätt att läsa tarot, gå på djupet och varma bemötande. 

Jag gör readings på kärlek och relationer, mående, livsval, karriär, ekonomi och allt mellan himmel och jord. Kanske vill du ha en allmän läsning? Endel kunder återkommer ofta (ibland flera gånger per dag) för småfrågor, andra mer sällan för mer ingående analys. Vi har ett lättsamt varmt samtal, ofta med mycket skratt och samförstånd. Hur djupt vi går beror på hur bekväm du känner dig. Det är du som styr och jag förmedlar det som du är redo att ta in. 

För önskad tarotläsning med Karolina vänligen skicka ett mejl med din förfrågan så återkommer vi! 

This image has an empty alt attribute; its file name is 577740_10151611328602475_1257709620_n.jpg

Vad säger kunderna?

“Wow! Vill varmt rek Karolina som är enormt pricksäker och hjälpte dessutom mig att justera obalanser! När hon hjälpte mig med mina obalanser så kände jag av det direkt mao fick lite hjärtklappning för en stund och blev enormt trött och vaknade dagen efter med ett otroligt lugn och med mycket påfylld energi! Tack fina ängel!!” ~Anna


“Jättetrevlig och vet vad hon gör. Rekommenderar henne starkt :)” ~Marika


“Hej! Tack för samtalet igår, det gav mig energi och mod att fortsätta på min väg. Du sänder ut så bra energier och insikt. Otroligt hur du prickade in våran situation och känslorna kring det. Du är sannerligen en väldigt bra mentor, rekommenderar dig och återkommer igen.” ~Sandra

This image has an empty alt attribute; its file name is Skärmavbild-2019-06-13-kl.-14.16.17.png
Close Menu