Tarot: Styrkan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är Styrkan kort nr åtta i Stora Arkanan, förknippas med Lejonets stjärntecken och symboliserar bemästrande. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en blond kvinna i vit särk med rosa rosor som skärp runt midjan och i håret. Hon öppnar munnen med van hand på ett lejon som slickar mot henne. Lejonet har svansen mellan benen i underkastelse. Hon är en aspekt av Inanna eller Ishtar; tempel prästinnan dyrkad i Sumer och Babylon som också är avbildade med ett lejon som tämjts med en snara i munnen.
Hon är en ren jungfru, en ’maiden’ alltså ogift kvinna. Men i min uppfattning är hon en erfaren Moder som har lugnande effekt även på bestar. Lejonet underkastar sig henne för att hennes kärlek är av en sån godhet. Så kortet har mer med kvinnan att göra än själva lejonet på kortet. Över hennes huvud finns evighetstecknet precis som för Magikern. Hon har nått en punkt där hon inte behöver forcera något skeende – allt blir som hon vill till slut och hon vilar i den vetskapen. Hon vill det som är bäst för alla, har inga själviska motiv. Hon bär inte några oförätter, håller inget agg och ingen bitterhet; hon har ett vidöppet hjärta; det är också vad styrka är. Hon är en empat och nådagiverska.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Styrkan kommunicerar kortet olika. 

Styrkan bär på en gåva. Den renaste, mildaste, snällaste, mjukaste person kan besitta den största kraften. Tänk Mahatma Gandhi, som med Non-Violence körde hela Brittiska emperiet ut ur Indien på bara 10 år. Hans enträgna godhet och mildhet överskuggade kollonialismens bestar. Han sa ”The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.” Eller Moder Theresa som sa ”Do small things with great love”. 

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när någon äntligen har gett upp kampen från föregående kortet Vagnen. Här har man förstått att välja sina strider. Att det en mobbare behöver är eg en kram. Du har erhållit en stor inre mognad. Du kan numera tygla din affekt och har överkommit inre tvivel. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.

Nyckelord för kortet Styrkan: Fred, Mognad, Omdömme, Grace, Renhet, inre Styrka, yttersta Kontrollen genom att inte sträva efter kontroll, Ödmjuk, Mod, Medkännande, Klokhet, åstadkomma mycket med små medel. ”Be the change you wish to see in the World.”

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.41.07.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.05.26.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png