Tarot: Stjärnan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är Stjärnan kort nr 17 i Stora Arkanan, förknippas med Vattumannen och symboliserar Önskningar uppfyllda. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en naken blond kvinna som häller vatten ur två bägare. Ovanför henne finns en stor gul stjärna och sju vita små stjärnor som är hennes chakran. Hennes ena fot vilar ovanpå vattnet. Kortet är en utveckling av kortet Alkemisten där ängeln nu förvandlats till den nakna kvinnan vid samma vatten. Kortet kommer efter kortet Tornet. Du har varit igenom stora prövningar och det har gjort dig starkare! Du är nu ”ren” nog att känna din egen inre stjärna, din kompass och du har full kontakt med naturen, elementen, säsongerna. Tio små blommor växer runt henne, tio symboliserar fulländan. Hon bemästrar vattnet (känslorna) i frihet och sårbarhet. Bakom henne finns ett träd med en Ibis fågel, en egyptisk symbol för visdom, magiskt arbete och lycka. Och detta är precis vad Vattenbärerskan förkroppsligar.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Stjärnan kommunicerar kortet olika. 

Stjärnan bär på en gåva. När du kommit till punkten där du är så ren och stark som Stjärnan får du parallellt med detta även ansvar för andra. Du är nu redo att ge till andra. Hälla dina bägare av livgivande vatten och vara en vattenbärerska

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när någon idealiserar någon eller något – det finns en idealsituation man önskar sig. Även att du har vuxit så stark nu att du inte behöver hävda dig, utan du har sänkt garden och är i 100% acceptans med vem du är, hur du ser ut, hur du valt att leva ditt liv. Bättre hälsa, bättre livsomständigheter, turen vänder, du kan andas ut och återhämta dig.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Stjärnan: Femininitet, Sårbarhet & Styrka, Vårdande & Healing, Hopp, Lättnad, Goda nyheter, Önskningar, Belöning, Ladda sina batterier, vit Häxa, Elementen och Naturen. 

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.