Tarot: Översteprästen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är Översteprästen kort nr fem i Stora Arkanan, förknippas med Oxens stjärntecken och symboliserar lärande. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en präst som pekar med två fingrar uppåt och håller i en gyllene antenn-liknande stav och med korslagda nycklar. Översteprästen har en röd mantel med vita kläder under och vita skor vilket symboliserar hans rena avsikter och kyskhet. Där finns även två adjunkter med rakade skallar som munkar. De har röda rosor resp vita liljor på sina kläder som en symbol för underkastelse, renhet, dedikation och att de är studenter. De aspirerar att bli som Översteprästen en dag. Översteprästen är den manliga motsvarigheten till Översteprästinnan. Medan hon står för högre lärande står han för lägre lärande; hur man beter sig i samhället, underkastar sig regler, följer strukturer, tillhör en grupp, stadgar sig etc. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Översteprästen kommunicerar kortet olika. 

Översteprästen bär på en gåva. Du behöver kunna krypa innan du kan gå, och kunna gå innan du kan cykla. Här handlar det om att enträget klättra uppåt och erövra samhällets olika nivåer. Grundutbildning, högre utbildning, jobb, äktenskap, förvalta mark eller bostad, bli förälder etc. Alltså din identitet i samhället. Du behöver ha gjort en viss resa i Översteprästens riktning och integrera det färdigt för att kunna slå dig fri och göra utsvävningar med dina livsval. Om du saknar rätt grund och gör dina utsvävningar för tidigt finns risk för rotlöshet och de problem som där följer. De som var tidiga med sitt livs-experiment finner ofta att de går tillbaka och vill stadga sig när de är lite äldre. Översteprästens läxa kan inte ignoreras. Din individuella identitetsutveckling där du kan experimentera fritt och spränga normens gränser kommer längre fram i Tarotleken. 

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar när dina värderingar behövs. Du blir påmind om din värdegrund antingen i ditt eget liv eller för att stödja någon annan. Du faller tryggt tillbaka på din identitet och du kanske känner hur långt du har kommit i din mognad. Tex kan du hamna i en lärar-roll där andra ser upp till din erfarenhet och kunskap. Detta är också ett av äktenskapskorten i tarotleken som kan indikera någons seriösa intresse i en relation, de vill vara exklusiv med dig, vill ’kommitta’ sig och börja bygga en relation och framtid med dig. Även att göra ett hårt jobb och klättra uppåt i samhällets normativa stege, ”villa volvo vovve”. Att passa in och vara som alla andra.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Översteprästen: Lärande, Konvent, Dogma, Religion, Samhället, Tradition, Rutiner, Värderingar, Principer, Struktur, Auktoritet, Etablissemanget, Moral och Etik, att underkasta sig, Hierarki.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.41.07.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.05.26.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png