Tarot: Översteprästen

Tarotleken är Översteprästen kort nr fem i stora arkanan, förknippas med oxens stjärntecken och symboliserar lärande. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en präst ibland som en shaman som pekar med två fingrar uppåt och håller i en gyllene antenn-liknande stav och med korslagda nycklar. I tarotlekar av Rider Waite Smith typ har Översteprästen en röd mantel med vita kläder under och vita skor vilket symboliserar hans rena avsikter och kyskhet. Där finns även två adjunkter med rakade skallar som munkar. De har rosor resp vita liljor på sina kläder som en symbol för underkastelse, renhet och att de är studenter. De aspirerar att bli som Översteprästen en dag. Översteprästen är den manliga motsvarigheten till Översteprästinnan. Medan hon står för högre lärande står han för lägre lärande; hur man beter sig i samhället, underkastar sig regler, följer strukturer, tillhör en grupp, stadgar sig etc. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Översteprästen kommunicerar kortet olika. 

Översteprästen bär på en gåva. Du behöver kunna krypa innan du kan gå, och kunna gå innan du kan cykla. Här handlar det om att enträget klättra uppåt och erövra samhällets olika nivåer. Grundutbildning, högre utbildning, jobb, äktenskap, förvalta mark eller bostad, bli förälder etc. Alltså din identitet i samhället. Du behöver ha gjort en viss resa i Översteprästens riktning och integrera det färdigt för att kunna slå dig fri och göra utsvävningar med dina livsval. Om du saknar rätt grund och gör dina utsvävningar för tidigt finns risk för rotlöshet och de problem som där följer. De som var tidiga med sitt livs-experimenterand finner ofta att de går tillbaka och vill stadga sig när de är lite äldre. Översteprästens läxa kan inte ignoreras. Din individuella identitetsutveckling där du kan experimentera fritt och spränga normens gränser kommer längre fram i Tarotleken. 

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar när dina värderingar behövs. Du blir påmind om din värdegrund antingen i ditt eget liv eller för att stödja någon annan. Du faller tryggt tillbaka på din identitet och du kanske känner hur långt du har kommit i din mognad. Tex kan du hamna i en lärar-roll där andra ser upp till din erfarenhet och kunskap. Detta är ett av äktenskapskorten i tarotleken som kan indikera någons seriösa intresse i en relation, de vill vara exklusiv med dig, vill ‘kommitta’ sig och börja bygga en relation och framtid med dig. Även att göra ett hårt jobb och klättra uppåt i samhällets normativa stege, “villa volvo vovve”. Att passa in och vara som alla andra.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Översteprästen: Lärande, Konvent, Dogma, Religion, Samhället, Tradition, Rutiner, Värderingar, Principer, Struktur, Auktoritet, Etablissemanget, Moral och Etik, att underkasta sig, Hierarki.

Tarotläsning

Jag heter Karolina och har jobbat heltid med tarot sen 2015. Jag har gjort tarot readings för tusentals underbara kunder. Jag är medial sen liten men fick mitt “öppnande” 2015 då jag bytte livsbana att bli medial vägledare på heltid. Jag är uppskattad för mitt snabba sätt att läsa tarot, gå på djupet och varma bemötande. 

Jag gör readings på kärlek och relationer, mående, livsval, karriär, ekonomi och allt mellan himmel och jord. Kanske vill du ha en allmän läsning? Endel kunder återkommer ofta (ibland flera gånger per dag) för småfrågor, andra mer sällan för mer ingående analys. Vi har ett lättsamt varmt samtal, ofta med mycket skratt och samförstånd. Hur djupt vi går beror på hur bekväm du känner dig. Det är du som styr och jag förmedlar det som du är redo att ta in. 

För önskad tarotläsning med Karolina vänligen skicka ett mejl med din förfrågan så återkommer vi! 

This image has an empty alt attribute; its file name is 577740_10151611328602475_1257709620_n.jpg

Vad säger kunderna?

“Wow! Vill varmt rek Karolina som är enormt pricksäker och hjälpte dessutom mig att justera obalanser! När hon hjälpte mig med mina obalanser så kände jag av det direkt mao fick lite hjärtklappning för en stund och blev enormt trött och vaknade dagen efter med ett otroligt lugn och med mycket påfylld energi! Tack fina ängel!!” ~Anna


“Jättetrevlig och vet vad hon gör. Rekommenderar henne starkt :)” ~Marika


“Hej! Tack för samtalet igår, det gav mig energi och mod att fortsätta på min väg. Du sänder ut så bra energier och insikt. Otroligt hur du prickade in våran situation och känslorna kring det. Du är sannerligen en väldigt bra mentor, rekommenderar dig och återkommer igen.” ~Sandra

This image has an empty alt attribute; its file name is Skärmavbild-2019-06-13-kl.-14.16.17.png
Close Menu