Tarot: Narren

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot


I Tarotleken är Narren kort nr 0 i stora arkanan, styrs av Uranus och symboliserar första stegen på en ny resa. Arketypen finns inom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. Detta är Vädurens kort.

Kortet visar vanligen en man påväg att vandra ut för ett stup med en liten hund, en vit ros och en pinne över axeln. Han har ett helt öppet hjärta (ingen Heart Wall). Det finns någonting otroligt spirituellt över den har mannen eller kvinnan, man har en absolut ren Aura, vidöppet Kron Chakra och djup tillit till Universums krafter. Come what may. I bakgrunden tornar berg upp sig, eller är det en molnbank eller en flodvåg? Vi kan anta att det är ett bergsmassiv som tryggt står dar med sin grundande energi. Narren lär behöva all grundning han kan få, här begrundas inga konsekvenser. Till och med den vita hunden är orolig över hans potentiellt väldigt korta färd rakt ut över stupet som han inte verkar se.

Narren är kär. I livet självt och i den framtida kvinna som ska få hans ännu vita ros, som kommer transformeras och bli en röd ros när han har ett objekt att rikta all sin kärlek till. Den röda rosen i Stora Arkanan ser vi bara i tre kort, Magikern, där rosorna hänger ovanför (objekt för åtrån är skapelsen själv; det man önskar att manifestera). Högprästen, där den röda rosen tillsammans med vita liljor står för passion och renhet men igen, till en högre makt. Också Styrkan har röda rosor runt midjan på kvinnan.

Röda rosen Mynt sviten:

Ess i mynt – där de röda rosorna bildar en rosenbåge / portal för den som vill gå Myntets väg av manifestering i det fysiska.

Drottning i mynt – röda rosor ovanför henne; hon står i förbund med Magikern som har samma scen.

Kung i mynt – röda rosor på hans krona. En symbol för att han nu gått hela Mynt sviten till fulländan.


Röda rosen i Stav sviten:

Fyra i stavar – blomstergirlanger.


Röda rosen i Svärd sviten:

Nio i svärd – På täcket hos mannen med ångest. De röda rosorna står för potentialen av livs-passion som han tycker bort.


Röda rosen i Bägar sviten:

Två i Bägare – mannens krona.

Narren har ett budskap


Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring narren kommunicerar kortet olika. 

Narren bär på en gåva. Det är att låta tilliten bära oss genom ovisshet. Narren vet inte vart resan bär av, han vet bara att han ska framåt. Han är i ett djupt förbund med Gud och Universum. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Narren: Nyfikenhet, tillit, ny fas, äventyr, naivitet, renhet, inre barnet, oskuldsfullhet, leva i nuet, ta steget, pionjär.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! 
Vi hörs snart.