Tarot: Månen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är Månen kort nr 18 i Stora Arkanan, förknippas med Fisken och Kräftans stjärntecken och symboliserar det som är dolt. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en hund och en prärievarg som ylar mot en sträng måne. De sitter vid samma vatten som vi ser i Stjärnan och Alkemisten. De kommunicerar med månen. Hunden tittar på månen men prärievargen tittar på hunden. Hunden är domesticerad och söker Månen som för att hitta sina vilda genunia instinkter. Prärievargen är redan vild och har instinkterna på plats inom sig. De båda är aspekter av dig. Din inre tama hund som söker det okända och in inre vilda prärievarg som redan vet vägen, redan har svaren, redan känner sensationerna och behöver inte fråga Månen. 

Ur vattnet kryper en röd kräfta / hummer upp. Hummern är en fallisk / sexuell symbol för våra okuvliga drifter, våra känslomässiga behov och begär. Också att ingen av hunddjuren ser den långsamt annalkande hummern komma med sina klor i högsta hugg. De är alla tre förhäxade av månen. Månen har en dragningskraft på allt och alla, hunden, prärievargen, hummern och vattnet (ebb och flod).

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Månen kommunicerar kortet olika. 

Månen bär på en gåva. I kortet innan, Stjärnan, fick vi kontakt med det rena ljuset stjärnljuset. Månljuset däremot representerar det ’falska ljuset’ som kastar illusionens skuggor, har krafter som styr hela ryttmen på vår planet. Vi måste lära oss om det äkta / falska ljuset för att bli helt integrerade som individer. Kortet kommer för att be dig undersöka vilka mottiv du egentligen har i en situation? Fullmånen kommer exponera allt som doldes i nattens ljus.

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar där det finns något falskt, dolt, förnekat, gömda motiv, en kluvenhet (man säger en sak men gör en annan).

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Månen: Hemligheter, Intuition, Avslöjanden, Illusioner, Lögner, Instinkter, Behov, Känslor, att följfölja en Cykel, Fullbordan, ’go full cirkle’. 

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.