Tarot: Magikern

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot


I Tarotleken är Magikern kort nr 1 i stora arkanan, styrs av Merkurius, är förknippad med Tvillingarna och Jungfruns stjärntecken och symboliserar skapande. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar vanligen en man vid ett bord där de fyra elementen finns representerade: Stavar, bägare, svärd och mynt. Ovanför huvudet har Magikern evighetstecknet. Magikern pekar med ena handen uppåt och andra nedåt. Det symboliserar den dubbla naturen, manipulationen, att säga en sak och göra en annan, att trolla. Det symboliserar även ”as above, so below”, orsak och verkan. Det hänger rosor ned från taket; en symbol för Magikerns passion att få preciiiiis som han vill. Hans klädnad är en vit särk som står för hans renhet och en röd rock som står för elden, passionen i hans idéer och skapande. Rosorna finns även framför honom med vita liljor – precis som hans klädnad en symbol för renhet och passion. Precis som Högpästinnan har han direkt manifestering. Han har en helt ren Aura och rena öppna Chakran.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Magikern kommunicerar kortet olika. 

Magikern bär på en gåva. Det är att visa oss att allt har vi skapt själva, både det bra och det ”dåliga”. Alla är de erfarenheter och bara vi kan bestämma hur de ska påverka oss. Det handlar om det totala ansvaret för sin tillvaro. Varje tanke är skapande, varje ord, varje handling, varje intention. Alltihop ger ringar på vattnet i det stora hela. ”Ödet” är egentligen bara vilka frön du sått medvetet eller omedvetet i dåtiden som börjat slå rot, är Magikerns lärdom. 

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar som att en person väldigt, väldigt gärna vill att något ska hända och är beredd att göra vad som helst för att få det. Personen tänker ut en plan, drar i trådarna bakom kulisserna och hittar kreativa lösningar för att nå fram, inte sällan lite i hemlighet. Det kan också stå för manipulering, så se upp.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Magikern: Skapande, magi, manipulation, personlig power, intention, närvaro, illusioner, intelligens, kreativitet, resurser.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.