Tarot: Djävulen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är Djävulen kort nr 15 i Stora Arkanan, representeras av Stenbocken och symboliserar vårt möte med livets destruktiva lustar. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv. 

Kortet visar en man och en kvinna med svansar bundna till en djävul via två kedjor. Att människorna på kortet har svansar betyder att de har börjat likna djävulen själva ju längre de väljer att stanna i den osunda bindningen. Deras fötter har även blivit till hudfärgade klövar (jämför deras fötter i De älskande). Djävulen tänder eld på Mannes svans, som för att betutta honom ännu mer in i lusten för kvinnan. Hon å andra sidan, verkar ointresserad av mannen och hennes svans är en vindruvsklase.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring djävulen kommunicerar kortet olika. 

Djävulen bär på en gåva. Det är att träna oss i styrkan att ta oss ut ur osunda bindningar och att möta vår egen skugga. Bindningarna kan vara våra egna eller kopplat till våra relationer, ett jobb, en situation etc. När vi klarat testet att vara stark nog att säga nej kan vi mötas av prövningar en tid innan bindningen tillslut upphör. Djävulen kommer gärna tillbaka och knackar på för att se om vi verkligen menade allvar då vi klippte med det destruktiva. Du kan behöva rena din Aura eller dina Chakran. För det finns något väldigt toxiskt med Djävulens kort, även mani. I en kärleksläggning om Djävulen kommer upp så handlar det antingen om en Stenbock, och / eller en toxisk relation, ett maniskt intresse, överdriven kontrollbehov.

Mer sällan betyder djävulen att vi ska släppa lös och ha mer kul, att våga måla utanför linjerna eller utforska våra lustar. 

Det är inte ”dåligt” att få upp ett kort som djävulen i en tarotläggning. Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor. Vi måste göra upp med all skam, all skuld, ”orättvisor”, sorger, smärtor och komma in i ett accepterande. 

Nyckelord för kortet Djävulen: Ego, bindningar, skuggarbete, lust, beroenden, medberoende, lägre sexualitet, förtryck, begränsningar, destruktivitet, offermentalitet, riskbeteenden, dyra konsekvenser, fåfänga, vårdslöshet, lockelser.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.41.07.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.05.26.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png