Tarot: De älskande

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

I Tarotleken är De Älskande kort nr sex i Stora Arkanan, förknippas med Tvillingarnas stjärntecken och symboliserar kärlek. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar ett kärlekspar av en naken man och kvinna med en rödvingad ängel. De är en symbol för Eva och Adam. Bakom kvinnan finns kunskapens träd med äpplen och ormen, ’the Serpent’. Kvinnan tittar trofast upp mot ängeln, men mannen tittar sökande på kvinnan. Vi kan tolka detta kroppspråk på många sätt, men ett är att kvinnan leder mannen spirituellt genom sin öppenhet, mannen söker kvinnan för att få komma i kontakt med henne som en behållare för spiritualitet. De två har olika roller och rollerna komplementerar varandra. De är Twinflames. Mannen står vid ett träd med eldsflammor istället för löv. De symboliserar hans åtrå för att tjäna kvinnan på olika sätt. Även att han måste kunna tygla sin eld och inte använda den destruktivt, inte komma från lust utan från kärlek. Kvinnan är bara en symbol för den innre kvinnan som finns inom alla och mannen är en symbol inom oss som vi kan välja att släppa fram. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring De Älskande kommunicerar kortet olika. 

De Älskande bär på en gåva. Vi är på jorden för att uppleva alla olika känslor. Smärta, glädje, svek, hat, lycka, frid, nåd, längtan, hopp, inspiration, ensamhet, kärlek och dess motsats. Vi ska erfara alla de olika känslorna, bemästra dem, förfina och låta känslorna transformera oss. Det är som fasetter på en diamant och inte förrän vi har integrerat alla känslorna, kan vi bli diamanten. När vi går tillbaka till Gud / Source / Ängeln på kortet, kan vi bara känna en enda känsla och det är kärlek. Där är vi begränsade. Mannen och kvinnan är nakna, sårbara, öppna, nya inför varandra, nya inför alla känslor de ska komma att få uppleva tillsammans som älskande – all osäkerhet, tvivel, höga känslor, rädslor, stress, eufori, lust… alla känslor som virvlar runt i en intensiv kärleksrelation, den är som en explossion. Människan har en absolut unik förmåga att känna. Det är just känslorna som gör människan till människa. De förfinar oss, öppnar oss, expanderar vårt uttryck och vår medvetenhet. Alla känslor som finns ska erfaras och integreras för att vi ska bli hela, även de jobbiga som ångest, hat, hämd, depression, skam etc. Alla känslor är våra ’läromästare’ som utbildar oss, så det finns inget dömande bara lärande. För att mannen och kvinnan ska bli ett. Kortet talar om dualitet och hur ängeln leder de båda med sin välsignelse i deras kärlek explossion. Så kortet talar även om treenighet. Ängeln är en aspekt av vad mannen och kvinnan blir när de väl blir ett – de blir ängeln. 

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar mest kring äkta kärlek, självkärlek eller en ja-bekräftelse. När man gått igenom en livsupplevelse där man accepterat sig själv och börjar växa i en ny fas. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet De Älskande: Kärlek, Dualitet, att trancendera dualitet till Trialitet, Integrering, Lycka, Förening, Äktenskap.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.41.07.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-03-14-kl.-20.05.26.png
This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png