Tarot: De älskande

Tarotleken är De Älskande kort nr sex i stora arkanan, förknippas med tvillingarnas stjärntecken och symboliserar kärlek. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

I klassisk Rider Waite Smith tarotlekar visar kortet ett kärlekspar av en naken man och kvinna med en rödvingad ängel. De är en symbol för Eva och Adam. Bakom kvinnan finns kunskapens träd med äpplen och ormen, ‘the Serpent’. Kvinnan tittar trofast upp mot ängeln, men mannen tittar sökande på kvinnan. Vi kan tolka detta kroppspråk på många sätt, men ett är att kvinnan leder mannen spirituellt genom sin öppenhet, mannen söker kvinnan för att få komma i kontakt med henne som en behållare för spiritualitet. De två har olika roller och rollerna komplementerar varandra. Mannen står vid ett träd med eldsflammor istället för löv. De symboliserar hans åtrå för att tjäna kvinnan på olika sätt. Även att han måste kunna tygla sin eld och inte använda den destruktivt. Kvinnan är bara en symbol för den innre kvinnan som finns inom alla och mannen är en symbol inom oss som vi kan välja att släppa fram. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring De Älskande kommunicerar kortet olika. 

De Älskande bär på en gåva. Vi är på jorden för att uppleva alla olika känslor. Smärta, glädje, svek, hat, lycka, frid, nåd, längtan, hopp, inspiration kärlek och dess motsats. Vi ska erfara alla de olika känslorna, bemästra dem, förfina och låta känslorna transformera oss. Det är som fasetter på en diamant och inte förrän vi har integrerat alla känslorna, kan vi bli diamanten. När vi går tillbaka till Gud / Source / Ängeln på kortet, kan vi bara känna en enda känsla och det är kärlek. Där är vi begränsade. Mannen och kvinnan är nakna, sårbara, öppna, nya inför varandra, nya inför alla känslor de ska komma att få uppleva tillsammans som älskande – all osäkerhet, tvivel, höga känslor, rädslor, stress, eufori, lust… alla känslor som virvlar runt i en intensiv kärleksrelation, den är som en explossion. Människan har en absolut unik förmåga att känna. Det är just känslorna som gör människan till människa. De förfinar oss, öppnar oss, expanderar vårt uttryck och vår medvetenhet. Alla känslor som finns ska erfaras och integreras för att vi ska bli hela, även de jobbiga som ångest, hat, hämd, depression, skam etc. Alla känslor är våra ‘läromästare’ som utbildar oss, så det finns inget dömande bara lärande. För att mannen och kvinnan ska bli ett. Kortet talar om dualitet och hur ängeln leder de båda med sin välsignelse i deras kärlek explossion. Så kortet talar även om treenighet. Ängeln är en aspekt av vad mannen och kvinnan blir när de väl blir ett – de blir ängeln. 

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar mest kring äkta kärlek, självkärlek eller en ja-bekräftelse. När man gått igenom en livsupplevelse där man accepterat sig själv och börjar växa i en ny fas. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet De Älskande: Kärlek, Dualitet, att trancendera dualitet till Trialitet, Integrering, Lycka, Förening, Äktenskap.

Tarotläsning

Jag heter Karolina och har jobbat heltid med tarot sen 2015. Jag har gjort tarot readings för tusentals underbara kunder. Jag är medial sen liten men fick mitt “öppnande” 2015 då jag bytte livsbana att bli medial vägledare på heltid. Jag är uppskattad för mitt snabba sätt att läsa tarot, gå på djupet och varma bemötande. 

Jag gör readings på kärlek och relationer, mående, livsval, karriär, ekonomi och allt mellan himmel och jord. Kanske vill du ha en allmän läsning? Endel kunder återkommer ofta (ibland flera gånger per dag) för småfrågor, andra mer sällan för mer ingående analys. Vi har ett lättsamt varmt samtal, ofta med mycket skratt och samförstånd. Hur djupt vi går beror på hur bekväm du känner dig. Det är du som styr och jag förmedlar det som du är redo att ta in. 

För önskad tarotläsning med Karolina vänligen skicka ett mejl med din förfrågan så återkommer vi! 

This image has an empty alt attribute; its file name is 577740_10151611328602475_1257709620_n.jpg

Vad säger kunderna?

“Wow! Vill varmt rek Karolina som är enormt pricksäker och hjälpte dessutom mig att justera obalanser! När hon hjälpte mig med mina obalanser så kände jag av det direkt mao fick lite hjärtklappning för en stund och blev enormt trött och vaknade dagen efter med ett otroligt lugn och med mycket påfylld energi! Tack fina ängel!!” ~Anna


“Jättetrevlig och vet vad hon gör. Rekommenderar henne starkt :)” ~Marika


“Hej! Tack för samtalet igår, det gav mig energi och mod att fortsätta på min väg. Du sänder ut så bra energier och insikt. Otroligt hur du prickade in våran situation och känslorna kring det. Du är sannerligen en väldigt bra mentor, rekommenderar dig och återkommer igen.” ~Sandra

This image has an empty alt attribute; its file name is Skärmavbild-2019-06-13-kl.-14.16.17.png
Close Menu