Guide för dig som är Högsensitiv

Guide för dig som är Högsensitiv är en påminnelse om den kraft som bor i dig. Om vilka strategier du behöver göra för att livet ska få en riktig guldkant. Högsensitivitet är en tillgång om den hanteras rätt. Jag hoppas du kan få lite extra energi och ideer när du läst färdigt.

Hitta ditt sätt, din väg och ditt uttryck.

Som Högsensitiv är ditt nervsystem en gåva


Som högsensitiv har du ett välutvecklat nervsystem som kommer med särskilda behov, tex egentid. Vi har en gard uppe för att blockera ut för höga signaler, för kaotiska miljöer, kaotiska människor, emf strålning, överstimuli etc. Ibland blir vi missförstådda för att det kan ta tid att släppa in människor. Vi är så vana att försöka parera omgivningen att vi inte har råd att förlora energi på osunda människor eller påfrestande miljöer. Mycket av vårt liv är en navigering för att komma runt störande element så vi kan vara så bekväma som möjligt. 

En högsensitiv som lever i fel miljö kan utveckla en vana att lägga all sin energi på att parera påträngande intryck. Medan en högsensitiv som lever i en miljö som stödjer deras känsliga nervsystem, kan växa att bli starkare och starkare och få glädje av sina gåvor. Alla år av navigerande genom olika sinnesmiljöer gör en högsensitiv till ett super fenomen, kapabel till ovanliga prestationer. Så det är jätteviktigt att se till att främst miljön omkring dig stöttar upp dig. Du vet precis vad du behöver. 

Högsensitiv vs Empat

Typiskt är att högsensitiva har förstärkta sinnen och uppfattar omgivningen mer intensivt än andra. De kan även ha intensiva kropps processer / reaktioner. Empater uppfattar däremot andras vibbar och känslor så som högsensitiva tar upp sinnesuppelevelser. 

Högsensitiva är hyper-sensuella. Kläder kan inte sitta åt på fel sätt, starka parfymer funkar inte etc.

Empater är bär ofta på akuta skuldkänslor, otillräcklighet. Blir ofta dörrmattor. De drar ofta till sig trasiga personer som de kan curla, eftersom då känner de att de har en uppgift. 

Högsensitiva har en inre kompass som skriker högt och visar vägen tydligt.  Om något känns fel känns det jättefel och om något känns rätt känns det jätterätt. 

Empatar har ofta problem med att de är för öppna och vet inte vart de slutar och andra börjar energimässigt och känslomässigt. De vet inte alltid om det de känner är deras egna känslor eller någon annans. Tex kan de bli ledsen utan anledning och förstår inte varför, detta är för att de snappat upp någon annans ledsenhet.

Att vara empat är något man är under en fas i sitt liv där man börjar öppnas och man känner in andra, men man ska inte springa runt och ta in andra sådär, det blir en dysfunktion. Man kommer ur det senare när man lärt sig styra sina egna eneriger. Fram till dess är det hjälpsamt att lära sig stänga sina kanaler. Testa att göra chakra stängande övningar. 

Både högsensitiva och empater (inte sällan är man båda), behöver ha lite smarta strategier för att kunna få ut mest glädje av sitt liv. 

Potentialen för den som är Högsensitiv är enorm!

Mitt högsensitiva liv

Jag är högsensitiv på många sätt. Som liten hade jag ett extremt luktsinne. Till exempel visste jag exakt hur varje barn på dagis luktade. Om någon hade glömt en tröja lärde sig dagispersonalen att de kunde komma till mig och jag luktade på tröjan och visste vems det var. Att ta in så många intryck för ett barn och sortera alla intrycken är såklart påfrestande. Mitt fokus var därför inte alltid på plats och länge trodde mina föräldrar att jag inte var ”skolmogen”, men lite längre fram visade det sig att jag var vass på att plugga. 

Jag drog mig ofta undan som barn, för att koppla ifrån och ladda upp. Jag satt under ett bord på övervåningen i vårt hus och blundade och när jag blundade var jag i en annan dimension ”uppe bland de rosa molnen”. Jag lekte inte som andra barn. Jag var i andra dimensioner och undrade varför de andra inte såg det jag såg. Deras lekar gick ut på att hoppa kråka, twist, mamma-pappa-barn och sånt typiskt. För mig var de lekarna understimulerande. 

Nyanserna

Jag kunde smaka och lukta mögel i mat som ingen annan kände. 

Som 19 åring jobbade jag i receptionen på en revisionsbyrå med 45 revisorer. Det fanns en lång korridor innan receptionen och jag kunde höra på stegen vem det var som kom. Jag höll stenkoll på hur dessa revisorer lät när de gick. Sättet nån låter när den går avslöjar mycket om den personens mående. 

Jag märkte sen att jag kunde höra på andningen hur någon mådde. Särskilt utandningen visar dolda känslor man håller tillbaka. 

Jag kan styra min kroppstemperatur, jag kan stänga av värme, tex sitta i tjocka kläder i en varm bil utan att svettas. 

Du som är Högsensitiv har super gåvor.

Strategier för Högsensitiva

• Naturen. Hon renar, justerar, bygger upp, lugnar, grundar. Spendera så mycket tid du kan ute. 

• Räddningsdroppar (five flower remedy), kan behövas när man känner sig överväldigad, eller när man känner att man tappat all sin energi.

•  Hitta ritualer för din egen rening. Jobba med tända ljus, rituella saltbad, ton-healing (testa stämgafflar, kristallskålar, metallskålar).

• Ta bort din Heart Wall!

• Identifiera dig aldrig som ett offer. 

• Du behöver inte ha 4639 vänner. Det räcker med en, två, tre nära vänner som du kan lita på och öppna och dela med. Ta inte på dig fler vänner än du har tid och ork med. Du behöver allierade. Du ska kunna vara hela din underliga, brokiga, vilda och magiska natur med dina vänner. 

• Endel högsensitiva har fel jobb, relation, bor i fel miljö och de kompromissar så mycket att de lever ihopkrympta, de har blivit tuktade av livet istället för stärkta. 

• Gör en Husrening så att din hem är den fristad den behöver vara för dig!

• Stätt gränser ofta.

• Du är intensiv men känslig. Den kombinationen gör att du behöver vara lätt på gasen. Gå inte upp i för höga växlar med tankar / känslor / beteenden, var rädd om ditt nervsystem.

• Alla behöver inte förstå din väg, men du behöver vara ditt No 1 Fan. Ära dig själv! Du har mot all förmodan navigerat genom ditt liv trots att samhället inte är gjort för dig som är högsensitiv. Detta är en enorm bedrift och du har varit jätteduktig! Ingen kan ta det ifrån dig. 

• Precis som för empater – hitta en balans mellan att vara för rar och för hård. Ofta blir det antingen eller. 

• Fokusera på att ha fötterna på jorden, vara pragmatisk och rationell genom livet. Bygg momentum över tid.

• Tänk och planera långsiktligt. Det som är värt något, är värt att göras ordentligt, värt att bygga på även om 10-15 år. Tex din träning, din spiritualitet, ditt företag, dina relationer, ditt hem, dina kvalitéer, dina intressen. 

• Investera i en Mentor. 

• Musik är medicin för den som är högsensitiv.

• Dans, rörelse, att få vara ett med tiden. 

• Dra dig undan precis så ofta och länge som du behöver. Ta dig ut i den mån det ger dig glädje. Glädje är antidot till ångest.

• Spring inte på i kaos, ta välplanderade steg, känn in och justera allt eftersom. Du är redan så utspejsad att den här balansen kan ge dig verklig trygghet genom livet. 

• Respektera ditt behov av egentid. Av tystnad. Stillhet. Kravlöshet.

• Ta en ljud-detox, prat-detox, intrycks-detox, tech-detox.

Lär dig stänga alla dina chakran när du behöver beskydd. Du ska inte vara vidöppen i offentliga miljöer eller när du pratar med påfrestande människor. 

• Du som högsensitiv är själv-genererande, själv-helande, själv-justerande. Du kan gott se dig själv som en helt annan ’ras’ som inte frodas i andras mallar. Du har din egen mall. Homo Novus. Ta ditt underbara jag och med-existera med andra. Visa, förklara, dela ditt unika jag så bygger du de broar vi behöver.

Såhär fungerar min healing med dig

Karolina Eleonora – Emotion Code Healer

Tack för att jag fick dela min personliga historia med Dig! Jag heter Karolina och är Emotion Code givare, utbildad av Dr Bradley Nelson. Jag skannar dig för tunga energier och plockar effektivt bort en efter en. Du får då en lättnad, stöd och hoppet tillbaka så din resa går fortare och lättare! Du kanske känner att du har en svacka, att du har fastnat, att du behöver en boost. Då är det skönt med hur Emotion Code kan öppna upp och ge ett flöde igen.

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling. Med det följer även livet och hur andra bemöter en. Tunga energier som sorg, depression, ångest, rädsla, bitterhet, oro, svek etc blockerar flödet i kroppen / livet och tar mängder av vital energi från oss. Att få bort dem är avgörande för vårt mående.  

Hela behandlingen sker på distans. Efter betalning mejlar jag dig och du berättar vad du behöver hjälp med och sen sätter jag igång med reningen. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig igen ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen och det är på det undermedvetna och på cellnivå jag jobbar med min behandling. 

Du kan mejla mig här om du vill beställa healing eller har frågor. Vi hörs!

 

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-12-kl.-23.11.10.png