Tarot: Riddare i svärd

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

Svärd korten i tarotleken symboliserars av elementet Luft och styr stjärntecknen Tvillingen, Vågen och Vattumannen. I klassisk Rider Waite Smith tarotlekar visar detta tarotkort en riddare med draget svärd på vit häst. Hästen ser livrädd ut. Riddare i svärd har en pretantiöst dekorerad klädnad och häst. Hans sporrar är sylvassa. Fem fåglar flyger ovanför som en symbol för kaos. Samma oroliga himmel som kortet innan, Page i svärd. Den här Riddaren har nu erfarenheten som Pagen saknade; han har blivit befordrad i armén. Han är nu en erfaren härförare och fältherre som leder män i krig. Han kan krigets alla konster, så som i verbala dueller, tvister, domstolsprocesser eller dispyten runt köksbordet. Sporrarna tar han aldrig av sig. Den tunga röda sammets-manteln och röda plymen i hjälmen tyder på hans höga status. Den här personen är inte lättledd som Pagen. Han är bepansrat självständig, bullrig och är fullt redo att backa upp sitt bullriga språk med handling. Här har man tappat tålamodet och känner sig så utrustad med argument, bevis, kunskap, utbildning, fakta att inget kan gå fel, man bara måste vinna. Riddare i svärd hade attackerat dig med statistik eller en kalkyl, en teori eller ett ultimatum. Det finns något frustrerat, kanske förtvivlat över den här karaktären, som att han ger någon en sista chans att få bli hörd och tagen på allvar. Har har vi brinnande överaktiva Sakral-, Hjärt-, Solar plexus– och Hals Chakra. Särskilt Solar Plexus Chakrat är överspänt och behöver balanseras. Det finns en elektrisk laddning i Svärd Riddaren. Han tänder ljuset i ett rum, och glödlampan går sönder. Han laddar ur batterier ur mobiler. Han har en hjärtmur som han är omedveten om. Bakom den döljer sig all smärta som kom ifrån att vara en Page i svärd som viste så mycket men aldrig blev tagen på allvar. Nu blixtrar kunskapens svärd i skyn. Det mest kompetenta av alla riddar-kort.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Riddare i svärd kommunicerar kortet olika.

Detta tarotkort kommer upp i mina läggningar när någon har tappat tålamodet och tar bladet från munnen. Någon vill säga något som brådskar. Man måste få säga sin mening och man är inte tolerant för svaret. Svaret måste vara ”rätt” och rådet blir att tillfälligt stryka den här personen medhårs och åtminstone se till att han / hon känner sig hörd. Kanske har du inte lyssnat tidigare? Kanske är Riddarens frustration befogad? Se också till att Riddaren inte bossar runt dig med sina krav bara för att han / hon är upprörd för tillfället. Ni kan prata igen när personen är lugnare. Gränslöst beteende är inte ok i någon relation.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  


Nyckelord för kortet Riddare i svärd: Förkunnare, anförare, stor kompetens, attackerade, snabba beslut, aggressiv, ultimatum, klippa med folk, göra något rätt och riktigt, sätta ner foten, inte ta något skit, konflikter mellan människor, bråkstake, en intensiv person, arg men lagret under är alltid tårar.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.