Tarot: Kejsarinnan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot


I Tarotleken är Kejsarinnan kort nr 3 i stora arkanan, styrs av Venus, förknippas med Oxens sjärntecken och symboliserar Matriarki. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en kvinna av position omgiven av symboler för hennes rikedomar och inflytande. Kejsarinnan är havande, en symbol för liv, fertilitet, möjligheter, vitalitet, ungdomlighet. Hon har förvärvat bördig mark, boskap, mannar och rikedommar. Inget fattas henne. Hon är Twinflame med Kejsaren, ett power couple.

Hon bär ett diadem av 12 stjärnor. Det är hon som är den 13e stjärnan, alltså det gudomligt kvinnliga, Prinsessan Aurora eller en ”Starseed”. Hon är potentialen, pusselbiten som aktiverar de andra 12. Hon är en aspekt av Dig. Du är också den 13e stjärnan som har kraften att aktivera. 13 är ett heligt kvinnligt tal som förvritdits, dolts och smutskastats i årtusenden (tex Jesus hade inte 12 lärjungar, utan 13 med den viktigaste av alla, nämligen Maria Magdalena. Kejsarinnan är en aspekt av Maria Magdalena). Men kraften av talet 13 vaknar nu upp; det är den kärleks-revolution vi ser idag av fria individer som skapar i ett flöde. Som inte följer normen, konventet, dogman, som bryter regler, spränger gränser, ställer sig i båten och kramar träd. 

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Kejsarinnan kommunicerar kortet olika. 

Kejsarinnan bär på en gåva. Hon visar att för att nå högre måste vårt Rotchakra vara välmående först. De högre chakrana närs av det innan, så allt börjar med Rotchakrat. Kejsarinnan har mark, boskap, mannar, mat och rikedommar. Hur ser rikedommarna ut i ditt liv? Har du en välbyggd materiell grund? Inte sällan vill ”andliga” personer hoppa över Rotchakrat för att gå direkt till Kronchakrat. Pengar är ”fult” och mode är ”ytligt”. Men ett dåligt närt Rotchakra skapar en dominoeffekt av växande problem. Allt ska integreras och Kejsarinnan visar att det finns inget fult med detta.  

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar när man har trygghet inom sig själv, grunden är på plats och man är redo att växa (jorden är bördig för fröet). Man har höjt sig över offermentalitet, litenhet, rädslor. Man följer inte fårskocken längre utan leder sig själv. Kanske ska man ”föda fram ett nytt projekt” eller man har vårdande ansvar för någon. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Kejsarinnan: Gudinnan, Moder Jord, Rikedom, Kreativitet, Vårdande, Moderskap, Skönhet, Divine Feminine, Växande, Förkoppsligande, Ledarskap, Matriark, Venus, Fertilitet, Maria Magdalena, Prinsess Aurora, Naturen, den bördiga jorden för fröet, Rotchakra, Ideal hustru.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart. 

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-09-10-kl.-16.56.39.png
This image has an empty alt attribute; its file name is Skarmavbild-2021-11-04-kl.-15.25.28.png