Tarot: Högprästinnan


Tarotleken är Högprästinnan kort nr 2 i stora arkanan, styrs av Månen, fiskarnas stjärntecken och symboliserar visdom. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Kortet visar en stillsam kvinna omsvept i böljande klänning vid entrén till ett tempel. Hon sitter med Torah skriftrullar som symboliserar den kunskap hon bär. Bakom henne finns oftast ett skynke med granatäpplen på. De symboliserar den heliga kvinnliga frukten, rikedom och legenden om Persephone som åt granatäpplen i Undervärlden. Högprästinnan är en representant i kött och blod av det som är dolt för den icke initierade.  I klassisk Rider Waite Smith-tarot lekar har hon en pelare vid varsinn sida. De bär bokstäverna B och J. B står för Boaz som betyder “i sin styrka” och J står för Jachin som betyder “kommer han befästa”. Hon kräver en enorm respekt och endast den som är mogen får gå in i templet. Högprästinan gör inte skillnad på “mörker” och “ljus”. För henne är mörker bara en annan form av ljus.


Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Högprästinnan kommunicerar kortet olika. 

Högprästinnan bär på en gåva. Hon är lär oss de högre kunskaperna om livets väv, tidens illusion, att slutet egentligen är början, att allting hänger ihop där det ena föder det andra, att drömmen är verklig och verkligheten är drömmen. Lärdommarna här kräver en större mognadsnivå. Högprästinnan säger att någonting kan vara både ett och två samtidigt. När du förstår verklighetens uppbyggnad har du tagit emot hennes gåva. 

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar som att det behövs mer grace, mer värdighet, att du egentligen vet svaret men har gått upp i ditt tanke-trassel, eller att det är dags att ta en time out, ge sig själv tystnad och avskildhet. Hon utmanar dig att mogna. 

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Högprästinnan: Visdom, att bära Kunskapen, renhet, initierad / initiering, intuition, att gå inåt, stillhet, ordlös kommunikation, det dolda har visat sig, Solomon, integrering av dualitet, respekt. 

Tarotläsning

Jag heter Karolina och har jobbat heltid med tarot sen 2015. Jag har gjort tarot readings för tusentals underbara kunder. Jag är medial sen liten men fick mitt “öppnande” 2015 då jag bytte livsbana att bli medial vägledare på heltid. Jag är uppskattad för mitt snabba sätt att läsa tarot, gå på djupet och varma bemötande. 

Jag gör readings på kärlek och relationer, mående, livsval, karriär, ekonomi och allt mellan himmel och jord. Kanske vill du ha en allmän läsning? Endel kunder återkommer ofta (ibland flera gånger per dag) för småfrågor, andra mer sällan för mer ingående analys. Vi har ett lättsamt varmt samtal, ofta med mycket skratt och samförstånd. 

För önskad tarotläsning med Karolina vänligen skicka ett mejl med din förfrågan så återkommer vi! 

Vad säger kunderna?

“Wow! Vill varmt rek Karolina som är enormt pricksäker och hjälpte dessutom mig att justera obalanser! När hon hjälpte mig med mina obalanser så kände jag av det direkt mao fick lite hjärtklappning för en stund och blev enormt trött och vaknade dagen efter med ett otroligt lugn och med mycket påfylld energi! Tack fina ängel!!” ~Anna


“Jättetrevlig och vet vad hon gör. Rekommenderar henne starkt :)” ~Marika


“Hej! Tack för samtalet igår, det gav mig energi och mod att fortsätta på min väg. Du sänder ut så bra energier och insikt. Otroligt hur du prickade in våran situation och känslorna kring det. Du är sannerligen en väldigt bra mentor, rekommenderar dig och återkommer igen.” ~Sandra

This image has an empty alt attribute; its file name is Skärmavbild-2019-06-13-kl.-14.16.17.png
Close Menu