Tarot: Högprästinnan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot


I Tarotleken är Högprästinnan kort nr 2 i stora arkanan, styrs av Månen, fiskarnas stjärntecken och symboliserar feminin visdom. Arketypen finns innom oss alla och kan vara mer eller mindre synlig i våra liv vid olika tidpunkter. 

Här har vi Maria Magdalena; Högprästinnan som dyrkar Sin – mångudinnan. Maria Magdalena var en välbärgad kvinna född i en högt uppsatt familj, släkt med den impopuläre kungen Herodes Antipas. Hon hade en gedigen utbildning bl.a i Torah, tantrisk sex, blodmagi, månmagi kopplat till två andra Högprästinnor; Isis och Inanna.
Bakom henne finns ett skynke med granatäpplen på. De symboliserar den heliga kvinnliga frukten, rikedom och legenden om Persephone som åt granatäpplen i Undervärlden. Högprästinnan är en representant i kött och blod av det som är dolt för den icke initierade. Hon har ingen karma och direkt manifestering. Hon har en pelare vid varsinn sida. De bär bokstäverna B och J. B står för Boaz som betyder ”i sin styrka” och J står för Jachin som betyder ”kommer han befästa”. Hon kräver en enorm respekt och endast den som är mogen får gå in i templet. Högprästinan gör inte skillnad på ”mörker” och ”ljus”. För henne är mörker bara en annan form av ljus. Hon har en helt ren Aura och alla Chakran är öppna och rena.

Helt beroende på vilka tarotkort som är dragna runtomkring Högprästinnan kommunicerar kortet olika. 

Högprästinnan bär på en gåva. Hon är lär oss de högre kunskaperna om livets väv, tidens illusion, att slutet egentligen är början, att allting hänger ihop där det ena föder det andra, att drömmen är verklig och verkligheten är drömmen. Lärdommarna här kräver en större mognadsnivå. Högprästinnan säger att någonting kan vara både ett och två samtidigt. När du förstår verklighetens uppbyggnad har du tagit emot hennes gåva. 

Detta tarotkort kommer ofta upp i mina läggningar som att det behövs mer grace, mer värdighet, att du egentligen vet svaret men har gått upp i ditt tanke-trassel, eller att det är dags att ta en time out, ge sig själv tystnad och avskildhet. Hon utmanar dig att mogna, att vänta in i stillhet, att bli ett med månens cykler. Det kommer i vardagliga situationer när någon är tyst och inte vill prata.

Alla kort har sina gåvor och de är här för att hjälpa oss bli medvetna. Vi ska bli hela och fria från inre konflikter. Inte förrän vi har accepterat oss själva 100% har vi bemästrat livets läxor.  

Nyckelord för kortet Högprästinnan: Visdom, att bära Kunskapen, renhet, initierad / initiering, intuition, att gå inåt, stillhet, ordlös kommunikation, det dolda har visat sig, Solomon, integrering av dualitet, respekt, feminina vetandet. 

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! Vi hörs snart.