Min resa med Tarot

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:tarot

Min resa med tarot är från en 16 årings knaggliga resa och tveksamma första val av tarotlek till den jag är idag, van med tarotkorten i hand. Med tarot blir man aldrig fullärd och det talar det undermedvetnas språk. På så vis kan vi komma djupare och nå bortom egot’s uppfattningar, ibland så nära sanningen att endel slår i från sig!

Vet du inte att han är Häxmästare?

När jag var 16 år gammal besökte jag och min kära mamma en sån New Age-shop i Sala stad. Jag älskade att vara där och titta på kristaller, sjalar, rökelser och allt ihop! Så föll min blick på en tarotlek. Jag sögs till leken direkt och bestämde att denna ska jag ha. Väl framme vid disken tittade kvinnan skeptiskt på mig med ena ögonbrynet höjt.

”Ska du verkligen ha den där leken?”
”Oja den kallade på mig.”
”Men vet du om att det är en Häxmästare som gjort den och att de flesta häxor inte ens tar i den. Den är mörk”.
”Jag är inte rädd, jag vill ha den.”

Karolina som ung 17-årig häxa. Året var 1998.

Leken var ingen mindre än Aleister Crowley’s Thoth lek. Det är den mest avancerade tarotlek som nånsin gjorts eftersom den väver in så många discipliner av ockulta grenar tex the Kabbalistik Tre of Life, och visst stämmer det att den är mörk. Jag använder den inte längre för jag hör ”ordlösa röster” som fortfarande lockar på mig och känner att leken försöker få ett grepp om mig. Den hamnade i botten på en skräpcontainer förra året eftersom jag inte är intresserad av att sammarbeta med krafter som har en egen agenda över mig. [Jag går inte in på Aleister Crowley’s tveksamma aktiviteter i denna artikeln, du får göra din egen forskning på honom]. Ingen annan lek har känts mörk för mig.

Jag började använda leken och gjorde några readings utifrån Guideboken som tillhörde. Sen la jag ifrån mig den och det var inte förrän 2006 som jag köpte en annan lek som kändes mer ljus som jag började lägga igen.

Det var Osho Zen Deck illustrerad av en av hans följare Ma Deva Padma. Med den har jag gjort allt mitt tarot arbete under 4 års tid och gjort bortåt 10.000 readings. Jag har nött ut 3 lekar. Jag köpte en 4e men ids inte ta i leken något mer, jag har förbrukat den till botten.

Hur kan man göra 10.000 readings? Jo man tar jobb på en spålinje.

Baksidan av Medicine Woman Tarot

2016 kom den klassiska Rider Waite Smith leken in i mitt liv, illustrerad av Pamela Coleman Smith. Och det var med den som jag utvecklades mest Tarot-tekniskt. Osho Zen leken bygger inte på Rider Waite Smith systemet alls, så den leken tränade upp min intuition. Lite senare tröttnade jag på den och använde ett lite mer feminint alternativ, Aquarian Tarot med mjuka färger i rosa-bruna toner.

Jag köpte även legendariska Medicine Woman Tarot av Carol Bridges. En lek publicerad av U.S. Games 1992 med en oerhört charmig och down-to-earth känsla. Det finns en liten kuriosa om leken, som älskades av Alanis Morissette. Hon använde den under sin boom som artist för att få vägledning.

Varför älskar vi Medicine Woman Tarot? Jo för den är så Lemurisk — många känner igen sig i det harmoniska natur-samhälle som Bridges illustrerar. Och vi som minns, längtar tillbaka.

Medicine Woman Tarot av Carol Bridges


Hur många Tarot lekar är för mycket?

Jag har försökt att inte go crazy bananas med min tarot samling. Jag gör mig därför av med lekar jag tröttnat på eller inte resonerar med längre. På så vis är det ruljans i min samling. En del kör bara pipslekar (lilla arkanan har inga bilder utan bara valören), andra kör indie lekar, endel gillar super kommersiella lekar typ Doreen Virtue, andra är svaga för ’novelty decks’ alltså små upplagor som är self-published av konstnären själv, många gillar lekar med en digital look, Colette Baron-Reid producerar mängder av sånna kommers-lekar (Orakelkort). Och andra gör sin egen lek! Och när man växer ur en lek som inte var tidlös nog, är det vettigt att göra sig av med den så man inte får en samling som tar upp ett rum.

Hur väljer man en tarot lek?

Om man är ny finns det förvirrande många lekar. Det finns en poäng att skaffa en bok om tarot (alltså inte bara guideboken som oftast följer med leken) och lära sig ockult symbolism, och då jobbar man förslagsvis med Rider Waite Smith leken som du kan se här.

Din personlighets typ kommer göra det lätt att välja lekar, hur många du vill ha beror nog helt på hur stort ditt intresse för tarot, orakelkort eller lenormandkort är.

Karolina beredd med Aquarian tarot.

Och vilka spreads ska man använda?

Det finns en uppsjö olika läggnings-mönster, ’spreads’. Jag kör alltid ett förnklat keltiskt kors och lägger ut en rad kort för olika fördjupande frågor. Sen drar jag olika orakelkort för att få extra information. Under tiden jag lägger korten får jag budskap, bilder, ord som jag sen medialt jobbar vidare med för en ritkigt bra helhet. Det finns många tips på spreads online man kan experimentera med. Det bästa är om man själv har ett spörsmål som engagerar en brinnande och testar olika frågor på det med olika lekar. Så lär man sig mycket. Dock en varning, om du har en egen fråga du jobbar runt är ställer det kravet att du inte läser in det du vill se i läggningarna. I sånna fall kan din tarot bli mer vilseledande än vägledande. Lycka till!

En bra Tarot reader

Om du lyckas få tag på en bra reader vet du det eftersom du känner dig skönt hörd, förstådd och sedd. Det ska kännas realistiskt och inte sugar-coated. Det ska kännas hoppfullt. Personen ska kunna sätta sig in i din situation på ett djupt sätt och dessutom vara en bra story-teller. Du vet att din reader är bra om du lixom kommer på fler frågor du vill ha samma djupa vägledning för.

Tips inför en tarotreading:

• Ställ inte ja och nej frågor. Sånna frågor måste du reda ut själv, ge inte bort din styrka till Tarot.

• För banala frågor tex, hur ska jag bli bättre på att dansa? Eh… genom att träna? Detta behöver du inte heller Tarot till.

• Om du är intresserad av en kille som behandlat dig illa, finns det ingen poäng att fråga hundra frågor om honom. Du gräver dig bara djupare ner i en besatthet av någon som inte är för dig och så ska inte Tarot användas.

• Fråga inte: Kommer jag få pengar snart? Om du inte är ambitiös i ditt arbete eller har ett projekt på gång är det menlöst att använda Tarot till sånna frågor, extremt få människor har pengar som dimper ner i knät.

• Tarot är ingen sannings-garanti. Allt vi kan titta på är åt vilket håll vinden verkar blåsa för dig och hur du bäst förbereder dig för med eller motgångar. Kom ihåg att allt som sker i livet är mer eller mindre tillfälligt.


Använd istället Tarot till dina livsprocesser.

• Har du haft det jobbigt och behöver en överblick?
• Är du bara nyfiken och vill se vad som ska hända närmsta 6 månaderna?
• Vill du ha koll på din karriär eller romantiska liv?
• Vill du förstå en annan persons perspektiv i en konflikt?
• Se en Tarot session som en investering i din egen klarhet. Ju mer klar du är, destå bättre beslut kommer du fatta och det kan vara guld värt.

Vill du vara med i kursen? Gå till kurssidan här.

Vem är Karolina?

Karolina Eleonóra – Emotion Code Healer

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code healer, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

OBS, jag erbjuder inte Tarot längre, jag gör bara healing.

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. 

All min healing sker på distans. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig mejlar jag dig ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen, Emotion Code healing jobbar via det undermedvetna. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor! 
Vi hörs snart.