Tarmsjukdom – att helas naturligt

Tarmsjukdom går att läka

Med Tarmsjukdom i denna artikel menas Crohns, Ulcerös Kolit och Proktit samt andra inflammationstillstånd i tarmen som tarmfickor och IBS. Och jag utgår från att du är här för att du är öppen och redo att ta in en annan syn på ”sjukdom”, healing, kroppen och vårt eget ansvar och förmåga att göra oss friska igen.

I vanlig ordning kallar läkare dessa tarmproblem för “autoimmun sjukdom” och hävdar att det inte finns något botemedel. De har en teori att kroppens immunsystem attackerar kroppen. Men läkare har en usel track record av att hjälpa människor med Crohns, Ulcerös Kolit / Proktit, och deras påstående att immunsystemet attackerar kroppen – är bara en teori. Pga deras teori behandlar de tarmsjukdommar med stora doser Kortison och immunsänkande medel; chockerande kontraproduktivt då skoven av dessa tarm inflammationer just uppstår pga sänkt immunförsvar.

Inflammation är kroppens sätt att storstäda


Inflammatoin uppstår pga EN sak alena: Friktion.

Friktion har två orsaker: 1) Patogener som gnager i kroppen och 2) Överansträngning av tex leder / muskler. I vissa extrema fall kan het mat tex starka chilifrukter skapa friktion. Utöver chili / peppar skapar inte mat inflammation i kroppen. Nope, inte ens gluten. Gluten stör däremot balansen i kroppen eftersom gluten idag är ett onaturligt ämne pga åratal av genmanipulation inom jordbruket. Men gluten kan inte skapa friktion i kroppen. Endel mat föder de patogener som gnager, men utan aktiva patogener som gnager skulle inte den maten ge inflammation.

Inflammation är kroppens sätt att hela sig. Den städar ut tunga frekvenser och den vävnad som skadats av tunga frekvenser. Städarna – ja det är patogener som snabbt kommer till undsättning. Dessa patogener är mycket effektiva att göra sitt jobb; de äter på vävnaden som behöver peeling, multiplicerar sig och fortsätter jobbet. När sen ny frisk vävnad kommer fram med hög frekvens igen, slutar de att äta. Vi har också immunsystemet som skickar ut Makrofager och Fagocyter som håller ner beståndet så att de inte gnager för mycket. Det är en delikat balans mellan dem båda – ett ekosystem.

Kroppen vill inte ha tunga, låga frekvenser. Den vill inte ha emotionella toxiner eller kemikaliska toxiner. Den detoxar därför ständigt. Vi kissar, bajsar, hostar, harklar, snorar, svettas, spyr, fäller hår, fäller hud, kvinnor har mens som för ut toxiner, vi andas ut luft med toxiner, vi suckar, nyser, gäspar för att föra ut emotionella toxiner – allting som lämnar kroppen är en detox.

Så inflammation är kroppens sätt att snabb-förnya områden som är nedsatta av emotionell stress.

Med all denna information i backspegeln. Behöver någon med tarmsjukdom immunsänkande medel? Nej. Det är en väldigt förvirrad tanke. Fungerar kroppen perfekt? Ja.

Tarmen blir nedsatt av emotionell stress

I mitt jobb som healer och Emotion Code utövare, vet jag att det är områden i kroppen som har nedsatt kondition pga emotionell stress, som blir inflammerade. Dessa områden är nedsatta för att det finns cellminen, muskelminnen, vävnadsminnen av denna emotionella stress. De obearbetade negativa känslor vi bär runt på, sätter sig i kroppen. Men de har så låg frekvens att de belastar området där de huserar och snart blir det organet eller den vävnaden nedsatt.

Det som händer då är att kroppen skapar kroppsegna patogener som går till det området och ”peelar” rent de tunga frekvenserna, så att ny frisk vävnad kan skapas. Att kroppen skulle aktivera passiva patogener som redan fanns i kroppen sen åratal tillbaka och att dessa är inblandade i inflammation, är något läkare inte kan tänka sig, de har inte fått sån information under sin läkarutbildning. Är Epstein Barr en kroppsegen patogen? Ja. Är Shingles, Herpes och Streptokocker det? Ja. Detta är mer eller mindre passiva patogener som aktiveras för att göra sitt jobb.

Och samma sak gäller parasiter; de äter bara de tunga frekvenserna i kroppen så indirekt är de nyttogörare. Vi vill bli av med dem för de sprider bl.a urinsyra som belastar leder och kan ge värk, men parasiter (flercelliga) uppstår för att göra ett jobb och sen försvinna; de jobbar inte i en frisk kropp.

Samma process ser vi i naturen; bara nedsatta plantor får skadeinsekter. En nedsatt planta kan se helt frisk ut, men den skickar ut sjuk-frekvenser som attraherar skadeinsekter som gnager på plantan. Plantan aktiveras då och börjar skicka ut kemikalier som både läker plantan och smakar illa för skadeinsekter.

Ibland ser man älgar i naturen som är väldigt avmagrade. Tittar man närmare ser man att hela älgen är täckt av fästingar. Varför fastnar så många fästingar på den älgen och inte andra älgar? Har den råkat lägga sig bland många fästingar? Nej. Älgen var sjuk och fästingarna känner det och attraheras. Det är ingen slump att de drogs just till den älgen. Fästingarna åderlåter älgen för att suga ut toxiskt blod och förnya blodet – de är naturens egna nyttogörare. När älgen sen är frisk kommer den inte attrahera fästingar längre. Ibland dör älgen för processen i sig gjorde den för svag, eller den är för sjuk och behöver tas bort ur genpoolen.

Vi har fått en överdriven rädsla för kroppen och vad som händer i den och nu är vi så rädda att vi har ingen tillit till kroppen alls. Vi är besatta av sjukdomar, besatta av diagnoser, besatta av symptom. Sanningen är att våra kroppar är byggda som perfekta biologiska maskiner. Kroppen är skapt till avbild av naturen, processerna i naturen är samma som processerna i kroppen. Men eftersom vi inte förstår naturen, förstår vi inte heller våra kroppar. I naturen / kroppen har allting en funktion, en roll, ett syfte. Ingenting är en slump.

Ett öppet hjärta helar kroppen

Det finns ytterligare en faktor att ta med i beräkningen. Nämligen ditt hjärta. Vi vet att när vi har ett öppet hjärta, rusar 1.300 kemikalier runt i kroppen som helar den. När hjärtat öppnas, öppnas vårt sinne och när sinnet öppnas öppnas våra celler. När cellen är öppen kan den ta in syre och näring och släppa ut toxiner – hela kroppen får ett flöde när hjärtat är öppet. Ett öppet hjärta ger parasympatikuspåslag (avslappning), justerar vagusnerven, korrigerar hjärnans amygdala och det autonoma nervsystemet. Ett öppet hjärta skapar ett stort och starkt fält runt vår kropp som håller oss i frisk-frekvens. Detta är varför det är så viktigt att ta bort sin hjärtmur / Heart Wall så att vi åtminstånne avlastar det viktigaste organet vi har, vårt hjärta.

Människor med kroniska sjukdommar likt Crohns, Ulcerös Kolit och Proktit har i regel mycket trauma i bagaget. Och lyssna… trauma är inte bara misshandel, våldtäckt och att ha en narcissistisk partner. Nej, trauma är mycket mer nyanserat. Alla har trauma. Men endel människor verkar lagra trauma och har svårt att släppa ut det. Det lagras i kroppen. När vårt hjärta är stängt, stängs också cellerna och då startar problemen.

Vad händer när cellerna stänger sig?

En cell är som en liten stad. Den har en stadsmur runt sig och den muren har stora portar som är öppna. In genom portarna kommer syre och näring och ut genom portarna kommer toxiner. Men när cellens väggar stängs kommer det varken in syre eller näring och det släpps inte ut några gifter. Cellen börjar dö. När många celler i ett område, tex din tarm börjar dö, sätts vävnaden där ner i kondition. Det som händer då är att kroppen börjar aktivera olika passiva patogener (bakterier och virus) som kommer för att städa upp den döende vävnaden. Jag ser patogener som kroppen bildar inne i sig själv, som nyttogörare. Bakterier och virus är som små Pacman’s som “peelar” kroppen inifrån. De dras bara till nedsatt vävnad som de sen gnager på och forslar snabbt bort den döende vävnaden så att nya friska celler kan bildas snabbare. 

För en person med Crohns är detta då ett “skov”. Den personen kanske tror att den fått ett skov pga att den ätit dåligt. Men mat ger oss aldrig inflammation. Inflammation uppstår av en enda faktor: friktion. Friktion bildas antingen genom överansträngning tex av en muskel eller led, eller av patogener som gnager tex på tarmslemninnan. 

Jag brukar säga att Crohns och andra tarmsjukdomar är som att ha “ont i halsen fast i tarmen” och i allvarligare fall har man ”magsår fast i tarmen”.

Det jag har funnit i mitt jobb som energimedicinare, är att där kroppens vävnad är nedsatt, finns det massor av muskelminnen, cellminnen, vävnadsminnen av lägre vibrerande energier, direkt översatt: av negativa känslor. En person med en tarmsjukdom kan ha över hundra negativa känslor upplagrade i området av tarmen. De här negativa känslorna har en väldgit låg frekvens som gör att tarmens vävnad blir negativt påverkad. Emotionell stress slår på den gen som skapar inflammation, därför är det avgörande att lossa på den emotionella stressen. Emotion Code healing är utmärkt för detta.

Vad är det för känslor som gör att man i förlängningen får Tarmsjukdom?

De flesta läkare är överrens om att orsaken bakom alla sjukdomar är, emotionell stress. Den form av stress som uppstår pga obearbetade känslomässiga sår inom oss. En skillsmässa, förlust av en närstående, ett barn med särskilda behov, ekonomisk stress, känslor av otillrcklighet på arbetsplatsen, ensamhetskänslor, misslyckanden, familjeproblem, oro över världsläget. Listan kan göras lång, men vi alla har det – emotionell stress. Stressen slår på inflammationsgener i kroppen, något som är väldigt aktuellt för någon med Crohns och andra tarmsjukdomar. 

Så hur lättar man på denna emotionella stress?

Jag behandlar personer med både Crohns, Ulsurös kolit och Ulserös pektit. Jag tömmer deras tarm från upplagrade känslor. För känslor är bara energier, eller hur? En känsla rent biologiskt är en kemisk reaktion som kräver joner (mineraler) för att frammana en elektriks laddning som är det vi kallar “känslor”. Men känslor ur en än mer avancerad nivå, är bara energi och den energin har en egen signatur. Känslan vrede har en helt annan signatur än känslan sorg osv.

Negativa känslor som finns i Colon skapar problem.

Immunsystemet är ett perfekt system

Immunsystemet är vad som håller balansen mellan det som bygger upp din kropp vs det som bryter ner kroppen. Båda behövs. Patogener som bryter ner nedsatt vävnad och kroppsegna proteiner som bygger upp (varje cell har gener som skapar proteiner, tex hudens celler har gener som producerar proteinerna Kollagen och Elastan som bygger upp vår hud).

Vårt immunsystem består av en kedja med olika organ som är länkarna i kedjan. De två viktigaste organen för vårt immunsystem, är levern och mjälten. Båda spelar stor roll för någon med tarmsjukdom och kan behandlas med min healingmetod där jag tömmer din lever och / eller mjälte för att öka på flowet som är livsviktigt för kroppen.

Vill du ha hjälp med din Tarmhälsa?

Karolina Eleonora är Emotion Code healer.

Hej vännen! Jag heter Karolina och är Emotion Code givare, utbildad av Dr Bradley Nelson. 

I mitt Autoimmuna Paket går vi igenom din kropp grundligt för att ta väck störande patogener som Epstein Barr, Shingles, Herpes och Streptokocker. Jag kommer tömma din colon och ev tunntarm från emotionell stress, göra allmän Body Code behandling för att stämma av med kroppen vilka justeringar den behöver och jag kan göra immunsystems justeringar. 

Metoden jag använder för att tömma din tarm heter Emotion Code. Det är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, desto klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. Tunga energier som sorg, depression, ångest, oro, svek etc blockerar flödet i kroppen / livet och tar mängder av vital energi från oss. Att få bort dem är avgörande för vårt mående.  

Hela behandlingen sker på distans. Jag jobbar med kinesologi där jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat. När jag är färdig efter med behandlingen, mejlar jag dig igen ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen och det är på det undermedvetna och på cellnivå jag jobbar med min behandling. 

Klicka här för att mejla mig din beställning, så bokar jag in dig eller om du har några frågor. Vi hörs snart!