En guide för PTSD

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Healing
Posttraumatisk stress, PTSD går att hela.

Posttraumatisk stress (PTSD) är ett begrepp som börjar få större förståelse idag, bortom krigsveteraner och katastrofer. Vi har breddat vår syn på vad ptsd är och vilka uttryck det kan ta i våra liv. Den här artikeln handlar om vad ptsd är och hur enkelt vi kan bli hjälpta. 

Fler än vi tror har PTSD

Ptsd är egentligen ett mycket större begrepp än vi tidigare trott. Idag vet man att mer eller mindre alla människor har någon form av ptsd. De lättare formerna av ptsd uppstår för att vi vid tillfället var försvagade och tog in händelsen djupt nog för att vi inte kunde skaka av oss den sen.

Ett klassiskt exempel på lättare form av ptsd är när du ska redovisa en uppgift för klassen eller jobbet och hela kroppen skakar av fasa. Nästa gång det är redovisning är skadan redan skedd och du har kraftiga obehag av att bara tänka på den dagen då du ska upp där igen och prata.  

Svårare former av posttraumatisk stress, verklig fara för livet

• Fysiska, psykiska, sexuella övergrepp
• Olyckor
• Fysisk skada eller sjukdom
• Att komma ur en destruktiv relation / skillsmässa
• Sorg och förluster
• Ekonomiska problem
• Mobbing
• Krig, katastrof


Lättare former av posttraumatisk stress, bränt barn skyr elden

• Sociala utmaningar
• Rädsla för tex hundar  
• Misslyckande, tex du blev avskedad från jobbet
• Kommer ur en trasslig relation och vågar inte gå in i en ny relation igen
• Får matförgiftning och klarar inte äta den maten sen
• Någon klandrar dig för något du inte gjort
• Bilköer, hetsig stadsmiljö eller mataffär kan ge obehag nog för att vi ska få ptsd

När blockeringarna lossnar, strömmar flödet igen och lättnaden kommer.

Hur påverkas vi av det?

Sättet vi påverkas av ptsd är många och subtila. Förutom de uppenbara tex när vi blir triggade och alla minnen väcks upp, kan vi även ha subtila låsningar kopplade till själva ursprungshändelsen. Tex om vi varit med i en brand kan andra liknande dofter, sensationer, ljud, färger trigga som inte är direkt liknande ursprungshändelsen. Att känna en värmevåg när man öppnar ugnsluckan kan vara nog för att trigga det jobbiga.

Eller om vi har ptsd kring hundar räcker det ju med att en hund skäller ute på gatan för att obehaget ska aktiveras och sätta kroppen i olika nivåer av stress.

Ditt nervsystem är nämligen på stress-beredskap 24/7 undertiden du har den negativa laddningen från din ptsd i kroppen. Du får inte den djupare grundavslappning som är så vitktigt för din kropp och psyke, inte minst för cellernas hälsa. Cellerna sluter sig under kronisk stress. De kan då inte ta in näring, syre och glukos och kan inte släppa ut toxiner och slagg. Att gå länge i ett sånt tillstånd kan göra kroppen sjuk, så det finns all anledning att dra nytta av de effektiva energi healing metoder som finns idag, tex ’Trauma Paketet’ som jag erbjuder. 

Cellminnens roll i tillfrisknandet

Det är i våra cellminnen vi lagrar undan jobbiga händelser som vi inte orkat bearbeta. De blir kvar där och även om vi inte nödvändigtvis tänker medvetet på dem dagligen, så finns de där och de påverkar djupt.

När det gäller posttraumatisk stress finns alltså ett stort behov av att tömma de här cellminnena en gång för alla och ett nytt, blankt papper. Vi vet också att tiden inte läker alla sår. Även de som varit i trauma som små, kan i hög ålder ha triggers som tar dem rakt tillbaka till det jobbiga de upplevde. Det är istället bättre att agera med fokus på att tömma ut den här negativa energin så att det finns plats att bygga upp positiv energi igen. 

PTSD och din Heart Wall

En bra början är att ta bort sin Heart wall, eller hjärtmur. Hjärtmuren omger hjärtat som ett skydd på 93% av alla människor. Det är vårt undermedvetna som bygger upp hjärtmuren för att skydda hjärtat från att bli sårat igen, men att leva bakom en mur är mindre lyckat. Det är eg tänkt som en tillfällig lösning i en akut situation, men människan har inte instinktivt förstått hur hon ska tömma negativa energir ur sig själv, förrän nu. Nu har vi olika former av energi-healing som gör detta åt oss bekvämt och effektivt. Det behövs inte åratal i terapisoffan för att älta händelsen, eller olika långsökta omständiga tekniker för att ”lära sig leva med sitt problem”, utan istället kan vi gå direkt till roten och ta bort hela roten, eller posttraumatisk stress i detta fallet. 

När vi tar bort orsaken försvinner symptomen automatiskt.

Ett av problemen med att gå runt med en hjärtmur är att den i sig skapar nya problem. Sömnsvårigheter, tung andning, ångest, depression, värk i axlar, nacke, rygg, svårt att ge och ta emot kärlek, svårt att förlåta sig själv och andra. Det är tungt för hjärtat att ha en energimässig vägg som kväver och belastar hjärtat. Jag tog bort hjärtmuren på min mamma och hennes höga blodtryck blev normalt, så även det fysiska hjärtat mår dåligt av att inte få expandera fritt. 

Vill du ha mer hjälp med din PTSD?

Karolina Eleonora – Emotion Code Healer

Jag heter Karolina och är Emotion Code givare, utbildad av Dr Bradley Nelson. För dig med PTSD finns det flera saker vi kan göra. Tex göra Heart wall borttagningen, Trauma Paketet (där Heart Wall borttagning ingår), vi kan tömma på sömnsvårigheter, flashbacks, ångest, depression, spänningar m.m tills du får lättnad. Du kanske känner att du har en svacka, att du har fastnat och behöver en boost och då finns jag här för dig.

Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, destå klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. Tunga energier som sorg, depression, ångest, rädsla, bitterhet, oro, svek etc blockerar flödet i kroppen / livet och tar mängder av vital energi från oss. Att få bort dem är avgörande för vårt mående. 

Hela behandlingen sker på distans. Efter betalning mejlar jag dig och du berättar vad du behöver hjälp med och sen sätter jag igång med reningen. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat och när jag är färdig mejlar jag dig igen ett resultat med vad jag funnit. Ditt undermedvetna vet exakt vad som är felet och vad som är lösningen och det är på det undermedvetna och på cellnivå jag jobbar med min behandling. 

Vill du boka en behandling eller har frågor, mejla mig här. Vi hörs!