Att känna sig tom

  Jag läste någonstans att på 80-talet sökte folk psykolog för att de hade ångest eller depression. Men i början på 90-talet kom en helt ny grupp som sökte hjälp, nämligen de som kände sig tomma. Den här gruppen ökade och ökade och började dominera. 

  Våra sociala mönster har förändrats radikalt sen början på 90-talet med internet, sms och olika sociala media. Vi är i kontakt med fler människor än nånsin förut och med alla trådar vi har till andra ökar självfallet även risken för att någon relation ger negativa erfarenheter som om de blir tillräckligt många, får oss att stänga av och sluta känna. 

  Idag är känslan av tomhet, likgiltighet och att var emotionellt avtrubbad så vanlig att det har fått ett namn, ‘Depersonalisation Disorder’. Psykologer beskriver det här syndromet som “…Emotional numbness finds its origin in a part of our personal histories that is too painful to reach. It is in our human nature to defend against pain.” Alltså att kroppen kämpar emot jobbiga dåtida händelser genom att avtrubba sig. 

  …Emotional numbness finds its origin in a part of our personal histories that is too painful to reach. It is in our human nature to defend against pain.

  Känslan av tomhet är alltså kroppens ‘mur’ emot omvärlden att bli sårad igen. En person som undermedvetet bygger en mur runt sig för att slippa känna, gör det för att inom honom eller henne fanns tex gammal smärta, sorg, svek, nederlag, i för stor mängd för att man ska orka fungera i sin vardag. Alltså när något som har hänt är för smärtsamt, stänger vi av våra känslor som en skyddsmekanism – vi bildar en ‘hjärtmur’ eller Heart wall

  Livet med en Heart wall

  Ett liv med en hjärtmur är ingen rolig upplevelse. Vi blir inte bara tomma, en rad andra problem uppstår när hjärtat negligeras tex, nack- och ryggvärk, tung andning, tryck över bröstet, sömnproblem, ångest, depression, ptsd (man kapslar in traumat och så pyser det ut via triggers i vardagen), man kan inte ge eller ta emot kärlek, vilket leder till relationsproblem och intimitetsproblem, låg självkänsla och svårigheter att förlåta sig själv eller andra. 

  Den händelse som blev hjärtmurens första lager, låt säga att du kände stark övergivenhet som 10 åring, ligger sen till grund för att bygga upp hjärtmuren ytterligare. Spola fram bandet 20 år och vi har en mur som är så tjock att den går ut över relationer, arbetet och måendet. Vid det här laget hankar vi oss fram. Vi känner inte längre starka känslor, vi söker distraktioner, vi kanske tröstäter och vi har en trötthet som inte går att sova bort. Tröttheten sätter käppar i hjulen för de ambitioner vi har tex med träning och andra mål.

  Men, om vi går tillbaka till det första traumat, övergivenheten i 10 årsåldern. Där finns ett obearbetat sår som påverkar oss varje dag. Vi kanske inte skulle göra den kopplingen själva, men om traumat var tillräckligt starkt blev det en “nyckelhändelse” i vårt liv, en referenspunkt som vi undermedvetet utgår ifrån. 

  Vi tar ner hjärtmuren

  Vi vet att hjärtat spelar en dominerande roll i vårat känslolivs kvalité; ett välmående hjärta kan ge så mycket glädje som sprider sig till människor omkring en, medans ett ledset hjärta till och med kan leda till förtidig död. Hjärtat mår inte bra av ledsna känslor – det är gjort för att älska. Negativa känslor är en del av livet, men när de fastnar och man inte lyckas komma vidare behöver man göra något för att lyfta bort de här tunga känslorna runt hjärtat, både för sin livskvalitets skull men även för det fysiska hjärtats hälsa.

  I mitt arbete där jag hjäper människor med sånna här problem, har jag upptäckt att när jag tar bort den Heart wall de har runt hjärtat, öppnas så mycket upp. Det är som att släppa in ljus och syre i ett mörkt rum. 

  För att göra detta måste vi hitta alla obearbetade känslor som finns i “muren” och ta bort dem, en efter en tills muren är helt borta. Och den dagen muren försvinner, är en skön känsla. Det är som att tömma hårddisken från massa skräp och kvar är en pigg och funktionell dator som fungerar hur bra som helst. 

  Människor som får sin hjärtmur borttagen säger till mig att de gråter av glädje, att de kan känna så levande känslor igen, att de kan andas och ta in livet med glädje. Kroppen känns lättare, olika relaterade problem försvinner automatiskt, spontaniteten kommer tillbaka. 

  Såhär arbetar jag med dig

  Jag heter Karolina och är Emotion Code givare, utbildad av Dr Bradley Nelson. Jag kan assistera dig under din resa genom att ta bort muren runt ditt hjärta, din Heart wall. Du får lättnad, stöd och hoppet tillbaka så din resa går fortare och lättare! Du kanske känner att du har en svacka, att du har fastnat, att du behöver en boost och då finns jag här för dig.

  Emotion Code är ett verktyg för att släppa på tunga energier som håller oss nere. Ju mer tunga energier vi får bort från vårt energifält / kropp, destå klarare blir vi i tanke, ord, handling och med det följer även livet och hur andra bemöter en. Tunga energier som sorg, depression, ångest, rädsla, bitterhet, oro, svek etc blockerar flödet i kroppen / livet och tar mängder av vital energi från oss. Att få bort dem är avgörande för vårt mående. 

  Hela behandlingen sker på distans. Efter betalning mejlar jag dig och du berättar vad du behöver hjälp med och sen sätter jag igång med reningen. Jag jobbar med kinesologi när jag skannar kroppen efter de negativa energier som fastnat och när jag är färdig mejlar jag dig igen ett resultat med vad jag funnit. 

  Läs mer om din Heart Wall här. Vill du boka in en borttagning av din Heart wall redan nu? Inga problem. Mejla mig här så löser vi det. Tack för att du läste och vi hörs snart!

  Close Menu